ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
НовиниСъдТемида

Пет години зад решетките за Мирослав, причинил смърт на пътя края Садово

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е сключил споразумение

Окръжен съд – Пловдив осъди Мирослав Д. на седем години и шест месеца лишаване от свобода, което наказание намали с една трета, тъй като делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие с признаване на фактите и обстоятелствата. Наказанието, което Мирослав Д. следва да изтърпи, е пет години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Припомняме, че тежкият инцидент стана на 4 април, сряда, 2019-а година преди обяд, като на място загина 46-годишна жена, а други четирима – двама мъже и две жени, бяха откарани с травми в болница. Снимки от жестокото ПТП по пътя Пловдив – Хасково публикува тогава Сектор „Специализирани оперативни дейности“-Пловдив. От полицията написаха: Не забравяйте, че автомобилите са средства за придвижване, а не начин за издигане в небето!

Окръжният съд призна подсъдимия Мирослав за виновен  в това, че на  04.04.2018 год, на път 1-8, обл. Пловдив, на км. 240 + 00, в участъка между гр. Садово, обл. Пловдивска и гр. Пловдив при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Фиат Мареа“, е нарушил правилата за движение, а именно: чл. 5., чл. 16, чл. 20 и  чл. 21 от Закона за движение по пътищата и чл. 3, чл. 67, чл. 68 и чл. 73 от Правилника за приложение на Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на М. Д. и на повече от едно лице средни телесни повреди, както следва: на Е.К., на С.М. и на Ш.М., като деянието е извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 2.83 %, поради  което и на основание чл. 343, ал.3, пр. първо и трето, буква “Б“ предл.първо, вр. ал. 1, б.“б“ и б. „в“, вр. чл. 342, ал.1, пр. трето във вр. с чл. 54 от НК.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие по глава XXVII от НПК, като подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните на досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия наказание лишаване от свобода е определен след намаляването на наказанието с една трета, съгласно чл. 58а от НК.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд – Пловдив.

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина